Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main

PROGRAMARE on-line pentru servicii consulare

Linkuri utile

Privatization

Telefonul de urgență al Consulatului General al Republicii Moldova la Frankfurt:
+49 15123491524

La numărul de telefon respectiv se apelează exclusiv în cazuri excepționale cu caracter de urgență: accidente cu victime, decese, calamități naturale și alte situații de pericol sau cu caracter extraordinar.
La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Cetăţenia

Redobândirea cetăţeniei Republicii Moldova

Foştii cetăţeni ai Republicii Moldova, domiciliaţi permanent în Germania, care doresc să redobândească cetăţenia Republicii Moldova, pot depune cererile respective la Consulatul General.

Pentru examinarea cererii de redobândire a cetăţeniei Republicii Moldova solicitanţii depun la Consulatul General următoarele acte:

Taxa consulară pentru perfectarea actelor referitoare la redobândească cetăţenia Republicii Moldova constituie 10 Euro. Adăugător se încasează taxa pentru acoperirea cheltuielilor aferente în mărime de 5 Euro.

Suma totală de 15,00 Euro urmează a fi transferată pe următorul cont al Consulatului General înainte de depunerea actelor:

Generalkonsulat der Republik Moldau
Commerzbank Frankfurt
IBAN: DE77 5008 0000 0500 1225 00
BIC: DRES DE FF XXX
Verwendungszweck : REN

Toate actele eliberate de organele germane şi traducerile acestora urmează a fi legalizate în prealabil respectiv la tribunalul german (Landgericht) sau administraţia locală (Regierungspräsidium). Actele menţionate urmează a fi legalizate la Consulatul General.

Ţinând cont de faptul că legislaţia germană, cu unele excepţii, nu admite cetăţenia dublă, Consulatul General recomandă cetăţenilor germani, înainte de a depune actele respective pentru redobândirea cetăţeniei moldoveneşti, să se adreseze către autorităţile competente germane pentru consultaţii în aceasta privinţă.

În circumscripţia consulară a Consulatului General la Frankfurt pe Main întră următoarele pământuri federale: Hessen, Baden - Württemberg, Bayern, Rheinland - Pfalz, Saarland, Thüringen.